Çeviribilim

19 Aralık 2005

Çok Satanlar Listesi

İmge Kitabevi, alıştığımız çok satan kitap listelerinden farklı olarak, çok satan yazarların dışında, çok satan çevirmenlerin de listesini çıkardı. Toplamda en çok satan yazarlar, geçen yıl en çok satan yazarlar, toplamda en çok satan çevirmenler ve geçen yıl en çok satan çevirmenler olmak üzere 4 liste mevcut. Listeler kitap değil, yazar ve çevirmen odaklı olduğu için çeşitli tartışmalar yaşanabilir, ancak tam da bu yönleriyle daha çok dikkat çekeceklerine kuşku yok. Bu listeye göre (20 Aralık 2005) çok satan ilk beş çevirmen şöyle: 1. Petek Demir, 2. Alaeddin Şenel, 3. Mehmet Ali Kılıçbay, 4. Aykut Derman, 5. Aslı Biçen. (Oktay Ertan)

Çeviribilim dergisi, güncel yayınını www.ceviribilim.com adresinde yapmaktadır.

Petersburg, Andrey Belıy
LJeviren: Sabri Gürses

" Öyküsü, Ekim Devrimi öncesi Rusya'nın, 1900 başlarındaki Petersburg'unda geçen roman, bir bakıma her şeyle, devrimle de karşı-devrimle de, devrimciyle de karşı-devrimciyle de, 'katil'le de 'maktul'le de dalga geçiyor.

" Fakat hepsinden önce de, resmî, kanıksanmış, alışılmış, basmakalıp olanın üstündeki örtüyü, hastalanmış bir deriyi acımasızca koparır gibi çekip çıkarıyor... Ne kadar zavallı, ne kadar cılk bir yara gibi görünürse görünsün, altta gizlenen 'insanî'liği gösteriyor.

" Dilimize başarıyla çevrildiğini düşündüğüm Petersburg'u okumaya hazırlanan edebiyatseverleri, canlı, düşündürücü, öğretici ve yoğun bir okuma sürecinin beklediğinde kuşku yok..." Ataol Behramoğlu, Radikal Kitap

<
Powered by Inttranews, specialized multilingual news service for interpreters, translators and 

linguists

peter